“Ovsené” koláčiky plnené vanilkovým krémom

Chýbajú vám pri low carb stravovaní ovsené koláčiky. Už nemusia. Mám pre vás recept, ktorý tento problém hravo vyrieši.

Priznám sa, že mi chvíľu trvalo, kým som prišla na tie správne množstvá surovín a cesto sa mi párkrát pri pečení roztieklo. Dôležité je dbať hlavne na množstvo tekutín a veľkosti vajíčka.

This image has an empty alt attribute; its file name is fullsizeoutput_cbb-1024x683.jpeg

Detaily

Porcie

4 koláčiky

Čas prípravy

20 minút

Celkový čas

45 minút

Kalórie (1koláčik)

489Kcal

Sacharidy (1ks)

2g

Tuky (1ks)

51g

Proteín (1ks)

5g

Suroviny

  • Koláčiky – cesto
  • 30g zmäknutého masla

  • 30g sladidla (použila som erythritol)

  • 1PL smotany na šľahanie

  • 1 stredné vajíčko

  • 30g kokosových vločiek

  • 40g mandľovej múky

  • 1/2ČL mletej škorice

  • 1/2ČL vanilky (aróma alebo mletá)

  • Štipka soli

  • Vanilkový krém
  • 150g zmäknutého masla

  • práškové alebo tekuté sladidlo
    (použila som 1ČL práškového erythritolu –
    možno však vynechať ak preferujete menej sladké zákusky)

  • 2PL smotany na šľahanie

  • 1/2ČL mletej škorice

Ako na to

  • Maslo, smotanu na šľahanie a sladidlo vymiešame ručným mixérom na krém.
  • Pridáme vajíčko, kokosové vločky, mandľovú múku, škoricu, vanilku a soľ. Dôkladne zamiešame nech sa suroviny prepoja. Necháme cesto 10 minút odstáť.
  • Lyžicou dávkujeme cesto na plech vystlaný pečiacim papierom. Urobíme kopček, ktorý druhou stranou lyžice uhladíme. Teraz sa môžeme rozhodnúť či ich chceme viac ploché alebo v tvare kopčeka.
  • Dáme piecť na 170C na 8-9 minút.
  • Ingrediencie na krém si dáme do misky a ručným mixérom šľaháme, kým sa vytvorí jednotná vláčna zmes. Mala by byť bez hrudiek a nemala by sa veľmi topiť. Ak sa topí, dáme ju na pár minút do chladničky. Zmes dáme do cukrárskeho kornúta alebo so igelitového sáčku, na ktorom odstrihneme rožtek.
  • Potom ako koláčiky úplne vychladnú ich plníme krémom a spájame.

Tipy:

  • Ak máte radi čokoládové tóny, môžeme do krému pridať 1-2ČL nesladeného kakaového prášku.
  • Snažte sa dodržať veľkosť vajíčka a množstvo tekutín v ceste. Veľa tekutiny spôsobí, že sa koláčiky pri pečení môžu roztiecť.
  • Ak chcete urobiť koláčikov viac, jednoducho množstvá znásobte podľa potreby.
This image has an empty alt attribute; its file name is fullsizeoutput_cbc-1024x635.jpeg

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*