Zdravé ľahké raňajky alebo obed, bohatý na proteíny, pripravený za 10 minút. Výborne ochutené tofu, na nerozoznanie od klasickej praženice.
Máte chuť na praženicu a hľadáte alternatívu k vajíčkam? Táto praženica z tofu je príjemným spestrením jedálnička, ktorá uspokojivo nahradí jej vajíčkovú verziu.
Výzorom aj chuťou sa veľmi podobá tradičným miešaným vajíčkam. Tofu kombinujeme s kurkumou – korením veľmi prospešným pre naše zdravie. Jej liečivé a čistiace účinky na naše telo sú všeobecne známe. A práve kurkuma dodá tofu praženici jej krásnu žltú farbu.
Skvelú chuť tofu praženice podčiarkuje aj lahôdkové droždie a bylinky. Zjemnená mandľovým mliekom milo prekvapí všetkých, kto radi experimentujú a zároveň obľubujú klasické raňajkové jedlá z vajíčok. Ako prílohu odporúčam tento jednoduchý domáci kečup bez cukru a aditív.
Ak máte k praženici radi kúsok chleba alebo žemľu, odporúčam vyskúšať:
Aké tofu použiť?
Odporúčam pevné biele tofu. Hodí sa aj tofu ochutené bylinkami alebo čili.
Detaily
2
10 minút
122Kcal
3,5g
5,5g
14g
- Nutričné hodnoty sú počítané bez zeleninovej prílohy a kečupu.
Suroviny
180g biele tofu
1PL olej
1/4ČL kurkuma
1PL lahôdkové droždie
80ml mandľové mlieko
1PL čerstvé bylinky
(oregano, petržlenová vňať, bazalka)čierne korenie
soľ
Ako na to
- Tofu rozdrobíme vidličkou alebo prstami na väčšie kúsky. Na panvici rozpálime olej a tofu na ňom 2 minúty za častého miešania opečieme.
- Pridáme kurkumu, lahôdkové droždie, čierne korenie a soľ. Premiešame.
- Pridáme mandľové mlieko a praženicu miešame 5-7 minút, kým sa mlieko vpije do tofu a praženica získa krémovú konzistenciu.
- Pred podávaním praženicu posypeme bylinkami a podávame napríklad s čerstvou zeleninou a low carb kečupom.