Tofu praženica

Zdravé ľahké raňajky alebo obed, bohatý na proteíny, pripravený za 10 minút. Výborne ochutené tofu, na nerozoznanie od klasickej praženice.

Máte chuť na praženicu a hľadáte alternatívu k vajíčkam? Táto praženica z tofu je príjemným spestrením jedálnička, ktorá uspokojivo nahradí jej vajíčkovú verziu.

Výzorom aj chuťou sa veľmi podobá tradičným miešaným vajíčkam. Tofu kombinujeme s kurkumou – korením veľmi prospešným pre naše zdravie. Jej liečivé a čistiace účinky na naše telo sú všeobecne známe. A práve kurkuma dodá tofu praženici jej krásnu žltú farbu.

Skvelú chuť tofu praženice podčiarkuje aj lahôdkové droždie a bylinky. Zjemnená mandľovým mliekom milo prekvapí všetkých, kto radi experimentujú a zároveň obľubujú klasické raňajkové jedlá z vajíčok. Ako prílohu odporúčam tento jednoduchý domáci kečup bez cukru a aditív.

Ak máte k praženici radi kúsok chleba alebo žemľu, odporúčam vyskúšať:

Smotanové žemle

Chlieb z mandľovej múky

Bagel

90sekundový chlieb

Semienkový chlieb

Low carb žemľa

Aké tofu použiť?

Odporúčam pevné biele tofu. Hodí sa aj tofu ochutené bylinkami alebo čili.

Detaily

Porcie

2

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1porcia)

122Kcal

Sacharidy (1porcia)

3,5g

Tuky (1porcia)

5,5g

Protein (1porcia)

14g

  • Nutričné hodnoty sú počítané bez zeleninovej prílohy a kečupu.

Suroviny

  • 180g biele tofu

  • 1PL olej

  • 1/4ČL kurkuma

  • 1PL lahôdkové droždie

  • 80ml mandľové mlieko

  • 1PL čerstvé bylinky
    (oregano, petržlenová vňať, bazalka)

  • čierne korenie

  • soľ

Ako na to

  • Tofu rozdrobíme vidličkou alebo prstami na väčšie kúsky. Na panvici rozpálime olej a tofu na ňom 2 minúty za častého miešania opečieme.
  • Pridáme kurkumu, lahôdkové droždie, čierne korenie a soľ. Premiešame.
  • Pridáme mandľové mlieko a praženicu miešame 5-7 minút, kým sa mlieko vpije do tofu a praženica získa krémovú konzistenciu.
  • Pred podávaním praženicu posypeme bylinkami a podávame napríklad s čerstvou zeleninou a low carb kečupom.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*