Čedarovo-cesnakový chlieb je zatiaľ najhutnejší z low carb chlebíkov na mojom blogu a to hlavne vďaka štedrej dávke syru, ktorý mu dáva v kombinácii s cesnakom skvelú chuť. Najlepšie mi tento chleba chutí s maslom no výborne sa hodí aj k mäsovej, rybacej alebo zeleninovej nátierke. Je výbornou prílohou ku lowcarb tanierom prípadne mäsovým či syrovým nárezom.
Detaily
10 porcií
10 minút
45 minút
188 Kcal
2,5g
16,4g
7,5g
Suroviny
160g mandľovej múky
100g syru čedar
60g jemného tvarohu (možno nahradiť kyslou smotanou)
30g masla
2 strúčiky cesnaku
3 vajcia
1ČL soli
1 a 1/2 ČL prášku do pečiva
1ČL rasce
1ČL majoránky
Ako na to
- Rúru rozpálime na 180C. Vymastíme formu na chlieb (použila som silikónovú formu s veľkosťou 10x20cm).
- Vo väčšej mise zmiešame čedar nastrúhaný najemno, mandľovú múku, práčok do pečiva, roztlačený cesnak, korenie a soľ.
- V menšej miske dôkladne zmiešame roztopené maslo, tvaroh a vajíčka.
- Zmiešame sypké a mokré ingrediencie. Vznikne nám hutné cesto, ktoré dáme do formy na chlieb. Pečieme 25-30minút.
Recepty na ďalšie vynikajúce low carb chlebíky.