Brokolica je fantastická lowcarb zelenina, bohatá na vitamíny a minerály. V našej domácnosti je však vnímaná rôzne. Môj syn ju miluje a nevie sa jej dojesť. U mňa je to viac zelenina z rozumu ako z lásky. Preto sa ju snažím variť často no občas ju maskujem do rôznych iných podôb (krekry, muffiny, pyré), aby som jej dodala na atraktivite. Toto je jeden taký maskovací recept.
Ingrediencie l 10 koliesok
1 menšia brokolica
80g parmezánu
80g čedaru
1 vajíčko
BBQ korenie
čierne korenie
sušené oregano
Ako na to?
✏️Brokolicu umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, Môžeme použiť ružičky aj stonku. Dáme ju na 3 minúty do paráku alebo 1 minútu do mikrovlny na vysokú teplotu. Následne ju rozmixujeme vo food processore alebo nakrájame na veľmi drobné kúsky. Z nich pomocou kuchynskej utierky vyždímame prebytočnú šťavu.
✏️Vo väčšej miske zmiešame brokolicovú zmes, nastrúhané syry, vajíčko, soľ a koreniny.
Zmes dáme do formy na pečenie donutov, prípadne muffinov.
✏️Pečieme 20 minút na 200C.
Moja obľúbená kombinácia je s kyslou smotanou alebo ajvarom.
Tip: ak nemáme formy na donuty alebo mufiny, môžeme zmes dať na pečiaci papier v 0,5cm hrubej vrstve a piecť 15 minút na 200C. Upečený plát potom rozkrájame na oblžniky a jeme ako brokolicové tyčinky.