Škoricové hviezdičky

Tieto krehké mandľové koláčiky s bielkovou sladkou polevou si určite zamilujete. Sú jednoduché na prípravu a majú prenikavú arómu škorice a horkých mandlí.  A keď ich raz začnete chrumkať, nebudete vedieť prestať. Polevu môžete urobiť aj farebnú, pridaním potravinárskeho farbiva.

Ingrediecie l 40ks
Na koláčiky:
150g pomletých mandlí (nie mandľovej múky)
2ČL mletej škorice
100g práškového sladidla (použila som erythritol)
1 vaječné bielko
1/2ČL mandľového extraktu alebo arómy
Na bielkovú polevu:
30g práškového sladidla (použila som erythritol)
1/2 vaječného bielka

Ako na to?
✏️Rúru rozohrejeme na 150C.
✏️V miske zmiešame mleté mandle, sladidlo a škoricu.
✏️Pridáme bielko (nenašľahané) a mandľový extrakt a miešame, kým sa nám vytvorí jednotné cesto.
✏️Cesto rozvaľkáme a vykrajovátkom vyrežeme požadované tvary (napríklad hviezdičky).
✏️Koláčiky dáme na plech vyložený pečiacim papierom.
✏️Bielko vyšľaháme na tuhý sneh. Odoberieme polovicu zmesy a do zvyšku jemne vmiešame sladidlo. Postupujeme veľmi opatrne, aby našľahané bielko úplne nespadlo.
✏️Bielkovú zmes natrieme na povrch koláčikov a dáme zapiecť na 15 minút do rúry. Koláčiky počas pečenia priebežne sledujeme, hlavne či sa bielková zmes nepripaľuje. Ak áno, dáme plech nižšie a ak je treba, znížime teplotu v rúre.
✏️Pred podávaním necháme koláčiky úplne vychladnúť.

Recept inšpirovaný www.hungryforinspiration.com

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*