Kto má dnes času nazvyš? Všetci sa stále za niečím ponáhľame, zovšadiaľ počúvam “nestíham nič, ani sa zdravo stravovať, ani cvičiť, nieto ešte variť….”. Ak je nedostatok času aj vaším problémom a aj napriek tomu sa snažíte lepšie a kvalitnejšie žiť, je tento recept pre vás ideálny.
Len 5 minút vám stačí na prípravu tohto chrumkavého, voňavého a nízkosacharidového chlebíka, ktorý si hneď môžete natrieť maslom a obložiť šunkou a syrom. Alebo hoci aj nízkosacharidovou marmeládou.
A ak máte radi hrianky s cesnakom, pre tento typ keto chlebíka nie je ani táto úloha najmenším problémom. Je výborný na sladko aj slano, chuťou, výzorom aj použitím sa podobá na toustovací chlieb.
Detaily
1 porcia
5 minút
267 Kcal
3g
24g
9g
Suroviny
3PL mandľovej múky
1PL roztopeného masla
1ČL psyllium
1/2ČL prášku na pečenie
štipka soli
1 väčšie vajce
Ako na to
- V mikrovlnke roztopíme maslo.
- V malej miske zmiešame mandľovú múku, prášok na pečenie, psyllium a soľ.
- Do suchej zmesy prilejeme maslo, pridáme vajíčko a dobre premiešame.
- Cesto prelejeme do malej (olejom, maslom alebo masťou) vymastenej misky. Použijeme hranatú alebo okrúhlu, podľa toho, aký chceme mať finálny chlebík a dáme na vysokú teplotu do mikrovlnky na 90 sekúnd.
- Vytiahneme z mikrovlnky (pozor, nádoba bude horúca) a necháme vychladnúť. Pri vyberaní chlebíka z nádoby si možno budeme musieť pomôcť a uvoľniť okraje tupou stranou noža. Ak ho chceme mať ešte viac chrumkavý, môžeme ho dať na chvíľku do hriankovača (stačí na krátko, mandľová múka sa ľahko pripaľuje).
Recepty na ďalšie výborné low carb chlebíky:
Da sa prosim vas pripravit tento chlebik inak ako v mikrovlnke?
Ahoj Lenka, ano da sa piect v rure. 10-15 minut na 175C. Chlebik priebezne kontrolujeme, je hotovy ked sa zacne od bokov misky odlepovat a navrchu je pevny.