Poznáte to, sedíte pri knihe alebo filme, oddychujete, popíjate expresso alebo váš obľúbený bylinkový čaj a k tomu chrumkáte sušienky. K tejto príležitosťi sa výborne hodia tieto ľahké, orieškové sušienky podľa talianskeho receptu. Navonok chrumkavé, vo vnútri jemné. Upravené do low carb verzie samozrejme.
Ak by ste dostali chuť vyskúšať aj ďalšie low carb sušienky, odporúčam:
Cookies čokoláda-vlašské orechy
Detaily
12ks
10 minút
45 minút
74 Kcal
0,75g
7g
2g
Suroviny
90g lieskovcovej múky
2 vaječné bielka
1-2PL low carb sladidla (použila som práškový erythritol)
15g kokosového oleja
vanilka
štipka soli
20g posekaných orechov na ozdobenie
Ako na to
- Rúru rozohrejeme na 160C.
- Vaječné bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
- Zmiešame múku, sladidlo, vanilku, soľ a zmäknutý kokosový olej a zmes jemne vmiešame do bielkov.
- Na plech vystlaný pečiacim papierom tvarujeme čajovou lyžičkou zo zmesy kopčeky, ktoré zvrchu utlačíme a dáme im tak tvar sušienky. Medzi sušienkami nechávame priestor, keďže počas pečenia zväčšia objem. Zvrchu ozdobíme posekanými orechmi.
- Pečieme 25 minút. Po dopečení sú koláčiky mäkké a jemné, preto ich necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí budú mať tú správnu zvonka chrumkavú zvnútra jemnú konzistenciu. Môžeme podávať s pohárom rastlinného mlieka a nesladeným džemom.