Plánujete dlhšiu cestu a chcete ostať verný lowcarb stravovaniu? Nie je nič jednoduchšie. Mnoho nízkosacharidových potravín je na cestovanie ako stvorených. Ak by ste k vareným vajíčkam, zelenine, mäsu a orechom radi chrumkali aj nejaké chutné syrové krekry, tento recept je práve pre vás.
Pripravte si ich deň vopred a vložte do uzatvárateľnej nádoby k ostatnému proviantu a keď sa ohlási hlad, budete na neho 100percentne pripravení.
Tortillové chipsy z ľanovej múky
Semienkové chipsy (z mandľovej múky)
Detaily
3 porcie (spolu 15-18ks)
10 minút
25 minút
420 Kcal
5g
34g
20g
Suroviny
40g kokosovej múky
50g masla (vážime stuhnuté, použijeme roztopené)
100g syru čedar (rozdelené na 50g a 50g)
50g syru parmezán
2 vajíčka
sušený tymián
sušený rozmarín
sladká paprika
chilli (podľa chuti)
Ako na to
- V miske zmiešame múku, roztopené maslo, vajíčka, čedara, parmezán a koreniny.
- Necháme pár minút odpočívať, nech sa múka napije.
- Vyformujeme 15 guličiek, z ktorých rukou vyformujeme disky, ktoré posypeme zvyškom čedaru. Môžeme ešte dodatočne posypať korením.
- Pečieme 15 minút na 180C.