Keď máte chuť na niečo dekadenté, nadýchané, čokoládovo-orieškové a sladké no chcete ostať v lowcarb režime, tento dezert je pre vás to pravé. Príprava je jednoduchá, treba vám len zopár surovín a jedna špeciálna ingrediencia…..matcha prášok…je možné robiť recept aj bez neho, no práve matcha prášok dodá dezertu pozitívne zaujímavý tvist.
Čas prípravy: 25 minút
Ingrediencie l 4 porcie
200ml smotany na slahanie
100g cream cheese
30g masla zo slnečnicových semiačko
50g sladidla (použila som práškový erythritol)
1ČL kakaového prášku (použila som holandské kakao)
1/2ČL matcha prášku
Sušené maliny na ozdobu
Štipku soli
Ako na to?
Vo väčšej miske vyšľaháme 100 ml smotany tak, aby sme mohli misku otočiť bez toho, aby sa obsah vylial (skúšame pomaly a opatrne)
V inej nádobe zmiešame cream cheese, maslo zo slnečnicových semiačko, sladidlo, soľ a kakaový prášok, kým sa nevytvorí jednotná masa.
Jemne vmiešame túto masu do vyšľahanej šľahačky. Postupujeme opatrne, aby nám šľahačka “nepadla”.
Vzniknutou penou naplníme poháre a dáme do chladničky vychladiť.
Zatiaľ rozdelíme ostatných 100ml smotany na šlahanie na 30ml a 70ml. Do 30ml dáme matcha prášok a dôkladne premiešame. 70ml vyšľaháme mixérom na pevnú penu.
Na slnečnicovú penu dáme čistú šľahačku a navrch matcha šľahačku a špajdlou ich jemne zmiešame. Vrch posypeme usušenými malinami.
Tip: matcha prášok má jemne zemitú chuť, ktorá prijemne dezert ozvláštni no nezabúdame, že v tomto prípade menej je viac
