Neviem ako je to u vás, no ja milujem jedlá, ktoré sú chrumkavé. Preto robievam tieto chipsy často. Nosím si ich so sebou do kina ako náhradu za pukance a na párty sa väčšinou zjedia ako prvé. Ich príprava hádam ani nemôže byť jednoduchšia a ich slaná chuť a chrumkavosť sú návykové. Upozornila som vás 🙂
Recepty na ďalšie skvelé chipsy a krekry:
Semienkové krekry (z mandľovej múky)
Tortillové chipsy z ľanovej múky
Detaily
12ks
10 minút
20 minút
565 Kcal
5g
41g
36g
Suroviny
70g strúhaného parmezánu
1PL chia semiačok
1PL sezamu
2PL celých ľanových semiačok
2PL tekvicových semiačok
Ako na to
- Všetky ingrediencie zmiešame.
- Na pečiaci papier kladieme zmes polievkovou lyžicou tak, že formujeme kôpky, ktoré neurovnávame.
- Pečieme 8-10 minút na 180C. Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť a až potom ich premiestnime.
Tip:
- Môžete vyskúšať aj iné druhy semiačok, prípadne korení ako sušený cesnak alebo oregano.
- Chipsy sú výborné osamote ale napríklad aj v tandeme s guacamole alebo cesnakovou nátierkou.