Ak existuje Sieň Slávy pre sušienky, tieto nutelové chrumkavé sušienky tam určite patria. Spolu s týmito arašidovými sušienkami a sušienkami s dvojitou čokoládou 🙂 Recept je veľmi jednoduchý, potrebujeme len 5 ingrediencií a je skutočne rýchly na prípravu. Sušienky sú tiež zaujímavé svojím krížovým tvarom, ktorý sa na ne urobí pred pečením. Dôvod nie je len estetický ale aj praktický. Práve tento vzor pomáha sušienkam lepšie sa prepiecť a získať chrumkavú konzistenciu.
Soľ na posypanie som použila ružovú himalájsku, vhodná je napríklad aj morská. Dôležité je, aby bola hrubá, tak ešte viac dodá sušienkam na chrumkavosti a pridá im zaujímavú textúru.
Detaily
10ks
5 minút
25 minút
121Kcal
0,5g
11,8g
2,6g
Suroviny
150g lieskovo-orieškového krému
(bez pridaného cukru, recept)20g sladidla (použila som práškový erythritol)
1 stredné vajíčko
1/2ČL vanilky
30g sekaných orechov (plus 10g na ozdobenie)
hrubú himalájsku soľ
Ako na to
- Všetky ingrediencie zmiešame a na plech vystlaný pečiacim papierom lyžičkou tvarujeme malé kopčeky. Tie potom formujeme do tvaru sušienky a vidličkou urobíme krížový vzor. Aby sa vidlička na cesto nelepila, namáčame ju do studenej vody čim ju zvlhčíme a cesto sa na ňu tak neprilepí.
- Posypeme nasekanými orechami a hrubou soľou.
- Pečieme 12-15 minút na 175C.
Recept na domácu nutellu ako aj ďalšie skvelé low carb sušienky: