Názov je spojením slov MEAT a PIZZA, teda mäsová pizza. Po mozzarelovej (tzv. fathead) a karfiólovej pizzy je to ďalší overený recept na low carb pizzu. V porovnaní s ostatnými druhmi lc pizze má táto najmenej sacharidov, lebo jej základ tvorí prevažne mleté mäso. V kombinácii s parmezánom a vajíčkom vytvorí chrumkavé cesto. Čo sa týka pizza oblohy, fantázií sa tu medze nekladú. Môžete použiť všetky suroviny, ktorými si radi vašu pizzu zdobíte.
Detaily
1pizza/2porcie
20 minút
50 minút
750Kcal
7,5g
41g
66g
Suroviny
- Cesto
450g mletého mäsa
50g strúhaného parmezánu
1 veľké vajíčko
2 strúčiky cesnaku
1ČL oregana
1ČL BBQ korenia
1/2ČL čierneho korenia
1/2ČL soli
- Paradajkový základ
2PL paradajkového pretlaku
1PL olivového oleja
1/2ČL sušeného oregana
1/2ČL sušeného cesnaku
1/2ČL sušenej cibule (prášku)
štipka soli
Ako na to
- Rúru rozpálime na 220C.
- Vidličkou si rozšprušlujeme vajíčko. Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, nastrúhaný parmezán, vajíčko, pretlačený cesnak, koreniny a soľ.
- Zmes dáme na plech s pečiacim papierom a rozotrieme ju v tenkej vrstve do tvaru pizze (použila som na to zadnú stranu polievkovej lyžice). Snažíme sa vytvoriť čo najtenšiu vrstvu.
- Dáme piecť na 17-20 minút.
- Pripravíme si paradajkový základ zmiešaním všetkých surovín v malej miske.
- Pizza cesto vyberieme z rúry, potrieme paradajkovým základom, pridáme oblohu (použila som strúhaný čedar, červenú cibuľu na plátky, zelené olivy a nakladané chilli papričky).
- Dáme piecť na ďalších 8-10 minút.
- Posypeme čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Ako oblohu môžeme použiť prakticky akúkoľvek surovinu, ktorú máme radi aj na bežnej pizzy. Kukuricu, hríby, paradajky, slaninu, syr, ančovičky….faktázii sa medze nekladú. Rovnako môžeme byť kreatívny aj pri základe. Mäsové cesto sa vyborné hodí napríklad aj s bielym základom (link na bielu pizzu nižšie).
- Cesto sa pri pečení trochu zmenší a mäso pustí šťavu. Tú pred dávaním pizza oblohy pokojne z plechu vylejte.
Recepty na ďalšie vynikajúce low carb pizze: