Dávam do pozornosti! Luxusne krémová a plná chuti orientu. Táto karfiolová polievka vás zahreje počas posledných zimných dní. “Karfiolová polievka” neznie veľmi príťažlivo, no táto verzia vás určite milo prekvapí. Je veľmi chutná!
Detaily
2 porcie
10 minút
40 minút
326Kcal
17g
23g
12g
Suroviny
2PL oleja
1/2 stredného karfiolu (350g)
1 menšia mrkva
1 malá cibuľka
2 strúčiky cesnaku
2ČL kari korenia
1ČL rasce
1/2ČL zázvoru (sušeného alebo čerstvého)
3PL paradajkového pretlaku
500ml vývaru (zeleninový, kurací, hovädzí…)
3PL kokosového mlieka
3PL citrónovej šťavy
jalapeňo alebo chilli (na chuť, možno vynechať)
čerstvá petržlenová vňať
soľ
<br>Ako na to
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na oleji do zlatova. Pridáme rascu, kari a jalapeňo/chilli a opekáme asi 1 minútu.
- Pridáme nakrájanú mrkvu a nadrobno nakrájaný karfiol a opekáme 4-5 minút na miernom ohni.
- Pridáme vývar, paradajkový pretlak a soľ a prikryjeme. Varíme asi 20 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
- Polievku prelejeme do mixéra (môžeme použiť aj ponorný mixér) a rozmixujeme na hladký krém.
- Ochutíme citrónovou šťavou a kokosovým mliekom.
- Ozdobíme kúskami opečeného karfiolu, petržlenovou vňaťou a kokosovým mliekom.
Tip: na ozdobenie je vhodný napríklad aj parmezán, koriander alebo nasucho opražené slnečnicové semiačka.