Mám výbornú správu pre všetkých milovníkov čokolády a nízkosacharidových dezertov. Úžasne jednoduchý a skutočne veľmi chutný recept na lowcarb brownies prichádza na stránky môjho blogu. Verím, že nebudete dlho váhať a vyskúšate ho. U nás sa po tomto chutnom, vláčnom, sýtom a extra čokoládovom koláčiku len tak zaprášilo!
Detaily
10ks
70 minút
265Kcal
5,7g
25g
4,7g
Suroviny
120g horká čokoláda (70% a viac)
170g maslo
85g mandľová múka
100g sladidlo (použila som práškový erythritol)
30g kakaový prášok (nesladený)
2 veľké vajíčka (izbovej teploty)
1/4ČL soľ
Ako na to
- Nasekáme čokoládu a 2/3 z nej roztopíme s maslom buď vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke.
- Do roztopenej čokolády pridáme preosiatu mandľovú múku, sladidlo a kakaový prášok. Dôkladme miešame, kým vznikne hladké cesto bez hrudiek.
- Pridáme vajíčka, kúsky nasekanej čokolády a soľ a zmes opäť zamiešame miešame. Zmes môže byť v tomto štádiu zrnitá, hlavne ak použijeme granulované sladidlo. Pri pečení sa stane vláčnou.
- Menší plech (použila som plech o veľkosti 10x20cm) vymastíme maslom a vložíme doň papier na pečenie tak, aby presahoval okraje. Brownie sa po dopečení tak bude ľahšie vyberať.
- Pečieme 15-20 minút na 175C. Pred vyberaní z plechu a krájaním necháme brownies trochu vychladnúť, aby mali kúsky pevnejšiu konzistenciu.
Tipy:
- Skúška špajdlou, ktorá sa bežne používa na zistenie, či je cesto dopečené, pri brownies nefunguje. Špajda bude vždy trochu vlhká a tak je to správne, v opačnom prípade budú brownies suché. Treba odolať a piecť ich kratšie ako nám intuícia káže, inak stratia na šťavnatosti.
- Keď brownies vytiahnete z rúry, budú mať na povrchu vrstvu roztopeného masla. Nevylievame ju. Necháme brownies vychladnúť a maslo vsiaknuť. Tak zabezpečíme, že brownies budú štavnaté.