Celerové lodičky

Jednoduchý, chutný snack na oslavu alebo ľahká večera hotová za 10 minút. Chrumkavý svieži stopíkatý celer plnený skvelými nátierkami je nielen zdravý snack no vďaka tukom a proteinu vás zasýti na dlhšiu dobu. Je to zábavné, farbami hrajúce a na pohľad zaujímavé jedlo, ktoré ocenia nielen milovníci low carb stravovania. A s jeho prípravou vám môžu pomôcť aj deti.

Aké nátierky použiť?

Na plnenie celeru sa hodia ako zeleninové tak aj syrové či mäsové nátierky. Tentoraz som pre vás vybrala moje tri obľúbené kombinácie:

  • cream cheese (syr typu Lučina, Philadelphia alebo Goldessa), dijonská horčica, štipka low carb sladidla, chilli omáčka, kápia (na ozdobu)
  • strúhaná gouda, jarná cibuľka, kyslá smotana alebo grécky jogurt, soľ, čierne korenie
  • trhané kuracie mäso, majonéza, karí korenie (suroviny a množstvo nájdete priamo v recepte)

Pokojne vyskúšajte aj vašu obľúbenú nátierku. Určite vás jej chuť v chrumkavej stopke celeru príjemne prekvapí. Zaujímavá sladká kombinácia je napríklad aj celer plnený orechovým maslom a kúskami čokolády.

Plnené celerové lodičky

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1porcia)

136Kcal

Sacharidy (1porcia)

2g

Tuky (1porcia)

8g

Protein (1porcia)

11,3g

Suroviny

  • 8 dlhých stopiek celeru

  • 200g trhané kuracie mäso
    (varené alebo pečené)

  • 2PL majonéza

  • 1/2ČL karí korenia

  • 1-2PL citrónová šťava

  • čierne korenie

  • soľ

  • petržlenová vňať (na ozdobenie)

Ako na to

  • Varené alebo pečené kuracie mäso natrháme na malé kúsky. Zmiešame s majonézou, karí korením, citrónovou šťavou, čiernym korením a soľou.
  • Stopky celeru umyjeme a rozdelíme na polovice alebo tretiny (podľa veľkosti a dĺžky stopiek, 1 lodička má cca 10cm). Necháme ich osušiť a naplníme nátierkou. Pred podávaním ich ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*