Brokolicová krémová polievka

Každý rok sa na jeseň teším. Jedným z hlavných dôvodov je, že pre mňa začína obdobie teplých krémových polievok, ktoré si potom užívam celú jeseň a zimu.

Tentokrát mám pre vás rýchly recept na výbornú sýtu zdravú polievku, ktorá zahreje nielen na duši ale hlavne na tele.

Ingrediencie l 6 porcií
1 stredná brokolica (použijeme stonku aj ružičky)
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1liter vývaru
1/2litre vody
60ml smotana na šľahanie
100g cream cheese (použila som bylinkový)
40g syru parmezán
40g syru gouda
Soľ, biele a čierne korenie
Keto chlieb alebo keto žemľa
Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Ako na to?
✏️Rozpálime rúru na 180C. Nasekáme cibuľu a cesnak na menšie kúsky. Nakrájame brokolicu, oddelíme stonku a ružičky.
✏️V hrnci osmahneme cibuľu a cesnak do zlatista. Pridáme brokolicovú stonku nakrájanú na kúsky, vývar, vodu, soľ a koreniny. Povaríme 5 minút.
✏️Teraz pridáme brokolicové ružičky a varíme kým nezmäknú, cca 7 minút.
✏️Kým sa nám polievka varí, na trochu oleji si osmahneme kúsky keto chleba. Môžeme ho tiež nakrájať na krajce, tie opiecť v hriankovači alebo v rúre a potom nakrájať na menšie kúsky.
✏️Keď je brokolica uvarená, ponorným mixérom ju rozmixujeme na hladký krém. Pridáme cream cheese, ktorý sme predtým dali na 30 sekúnd do mikrovlnky, aby sa roztopil a stal sa tekutým. Lepšie sa v polievke rozpustí. Pridáme aj smotanu na šľahanie. Dobre premiešame, necháme prejsť varom.
✏️Podávame s opečeným keto chlebom, čiernym korením a nastrúhaným syrom. Posypeme petržlenovou vňaťou.

Nutričné hodnoty 1 porcie: 213Kcal, 6.25g sacharidov, 15.3g tukov, 11.2g proteinov

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*