Zapekaný kel s vajíčkami

Keď dostanete chuť na niečo extra zdravé, keď potrebujete doplniť energiu a živiny, toto je recept, ktorý sa vám môže hodiť. Je to jednoduchý spôsob ako dostať do tela zdravú dávku vlákniny, bielkovín a tukov a to vo veľmi chutnej kombinácii. Jedlo, po ktorom sa budete cítiť dobre, lebo ste niečo dobré pre seba urobili.

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

30 minút

Kalórie (1porcia)

647Kcal

Sacharidy (1porcia)

17g

Tuky (1porcia)

48g

Proteín (1porcia)

33g

Suroviny

  • 300g čerstvého alebo mrazeného listového kelu alebo špenátu

  • 100g slaniny

  • 80g syra (použila som syr balkánskeho typu)

  • 1 malá cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 4 stredné vajíčka

  • 3PL oleja alebo masti

  • 1 veľká paradajka

  • 2 mladé cibuľky

  • čierne korenie

  • sladká paprika (korenie)

  • soľ

Ako na to

  • Slaninu opečieme do chrumkava na 1PL oleja.
  • Slaninu vyberieme a do vypečeného tuku pridáme 2 PL oleja. Na tomto tuku zľahka opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, krátko popražíme na miernom ohni (len kým začne voňať, pozor, aby sa nepripálil).
  • Pridáme umytý kel, osolíme, okoreníme a podusíme len toľko, aby boli listy al dente. Kel by sa mal dusiť nie opekať. Ak treba, podlejeme ho trochou vody.
  • Rúru si vyhrejeme na 180C.
  • Vymastíme si zapekaciu misku, dáme do nej podusený kel, posypeme opečenou slaninkou a kúskami syra. Do zmesy si urobíme malé priehlbinky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Zapekáme 15 minút alebo dovtedy, kým sú bielka tuhé no žĺtka sú ešte tekuté.
  • Podávame posypané červenou paprikou, nadrobno nakrájanou paradajkou a mladou cibuľkou a so štedrou dávkou majonézy.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*